Subscribe

RSS Feed (xml)Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, November 01, 2007

::Sejuta Keazaman::


Ma’ataufiq binnajah fil imtihan niha’ie

Imtihan Niha’ie Nuur Mawardah pada :

28 Oct – Ulum Hadis
10 Nov – Al-Quran & Tajwid III
12 Nov – Ulum Al-Quran
15 Nov – Fiqh
17 Nov – Prinsip-prinsip Ekonomi Islam
18 Nov – Nahu & Sorof
20 Nov – Usul Fiqh

Alhamdulillah, lepas satu paper dan lepas ni ada lagi 6 papers yang mana sekarang kami pelajar sem 4 gap selama hampir 2minggu. Subhanallah... semasa menjawab soalan di dewan exam, hanya pada Allah tempat kita memohon pertolongan. Memang mustajab doa apabila kita terlupa dalam exam. ( Dengan syarat kita dah berusaha sungguh-sungguh ). Suka untuk berkongsi dengan semua, amalkan doa : “subhanamanla yanamu wala yashu allahumma zakkirni maanasitu” maksudnya: Maha suci Allah Yang tidak tidur dan Yang tidak lupa, Ya Allah peringatkanlah aku apa yang aku lupa”. Dengan keyakinan, dengan kuasa Allah kita akan teringat apa jawapannya.

Allahu Akbar! Memang lama juga nak menunggu 2minggu pula paper. Moga2 kali ni Nuur Mawardah tidak lagi mengamalkan study last minute! Dapat pertingkatkan lagi pointer pada sem ni. Ada rezeki, dapat Dean’s List. InsyAllah…

Akhirnya, ilmu yang dipelajari bukan semata2 untuk menempuh exam. Tapi, untuk lekat di hati hingga ke akhir hayat kita. Lebih-lebih lagi ilmu agama yang semakin kurang masyarakat kita ambil cakna. So, kitalah pelapis pendidik pada masa akan datang. Buktikan pada dunia, kelahiranmu penuh bermakna! Sejahtera juga di Akhirat yang kekal abadi. Ameen.

Wallahu’alam bissowab…

No comments: