Subscribe

RSS Feed (xml)Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, November 01, 2007

.:Sehelai Jubah Hijau:.

Assalamualaikum WBT…
Dikesempatan ini Nuur Mawardah hulurkan Salam Eidul Fitri buat semua. maaf zahir batin dipinta, harapnya segala sengketa lalu dapat dimaafkan dan dilupakan. jangan sampai dibawa ke Akhirat. Moga kita semua ketemu lagi dengan Ramadhan yang penuh barakah dan amalan-amalan kita diterima Allah jua diberi kekuatan oleh Allah SWT untuk bermujahadah selama 11 bulan ini.

Sekalung tahniah dan takziah buat adik-beradik Nuur Mawardah jua sahabat seperjuangan di bumi UIAM yang akan menguasai SRC pada sesi akan datang. Moga kalian dapat menunaikan taklifan sebaiknya juga kepada adik-beradik Nuur Mawardah yang akan memegang tampuk Maaruf Club. Doakan Nuur Mawardah juga dapat menunaikan taklifan yang telah diamanahkan oleh Allah di sini.

Tak ketinggalan juga alfu mabruk ditujukan khas buat sahabat-sahabat UDM kampus KUSZA yang dapat menyambung pengajian di bumi anbiya’ yang telahpun mengetahui natijah imtihan qobul, berapa tahun kalian di sana. Tak kira tahun ke berapa kalian duduki, namun teruskanlah perjuangan di bumi yang penuh barakah. Moga jalinan ukhuwah fillah kan terus mekar bersemi dan ketemu lagi dalam satu perjuangan. Harapnya Nuur Mawardah juga akan mengikuti jejak kalian ke bumi anbiya’, InsyAllah. Ameen.

Masuk pada title entry, Sehelai Jubah Hijau Nuur Mawardah menciplak dari lagu Sepasang Kurung Biru, nyanyian Khairil Johari Johar yang hanya digubah sedikit untuk lagu tema bersempena sebuah tulisan cerpen sahabat yang amat berjasa pada Nuur Mawardah suatu ketika dahulu, Siti Natrah Mustajab yang bertajuk PILU YANG MENGUSIK JIWA.

Sehelai Jubah Hijau


Tiada salam atau ucapan

Tiada pesan tanda ingatan

Suasana penuh keriangan

Ku teringat pada seseorang oh...

Di hari yang berbahgia ini

Hatiku kosong dan sepi sekali

Betapa manis kenangi lalu

Menyambut raya bersama denganku oh...( korus )

Tiada bisikan lembut yang ku dengar

Hanya suara azan sayup bergema

Masih kurasakan hangat tanganmu

Di pagi raya bersalam dengan ku

Tetamu datang tetamu pergi

Namun tak tiba orang ku nanti

Hanya sehelai jubah nan hijau

Menjadi teman mengubat rindu ku oh...( ulang korus )

p/s: tiada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Kepada ukht mahbubah Nuur Mawardah, this your favourite eid song!! I had edit the lyric...

No comments: